Livonia Partners omandas enamusosaluse Ha Servis

Aivar Kokale kuuluv A & K Holding müüs enamusosaluse juhtivas saunamaterjali, valmissaunade ja termopuidu tootmis- ja müügiettevõttes Ha Serv pan-Balti erakapitalifondile Livonia Partners.

Ha Serv on asutatud 1996. aastal eduka ettevõtja Aivar Koka poolt, kes on ettevõttest aastatega teinud tõelise eduloo. Ha Serv annab hetkel Tartumaal, Reolas tööd ca 200 töötajale, teenindab kliente 25 riigis üle maailma ning on läbi aastate näidanud pidevat ja tugevat kasvu. Ha Serv aastane müügitulu ületab 20 mln eurot.

Ha Serv enamusosaluse omandamine on erakapitali fondile (private equity fund) Livonia Partners esimene investeering. Livonia Partners teatas hiljuti oma esimese fondi avamisest, mille fookuses on investeerimine hästi juhitud edukatesse keskmise suurusega Baltikumi ettevõtetesse. Livonia Partners üks asutajatest, Kaido Veske, ütleb: “Ha Serv sobib meie fondi investeerimisfookusega ülihästi. Ettevõttel on pikk ja edukas ajalugu, Ha Serv toodab ja müüb kõrge kvaliteediga puittooteid üle maailma ning on oma kliendibaasi aasta-aastalt kasvatanud. Näeme mitmeid täiendavaid kasvuvõimalusi ka edaspidiseks.”

Ha Serv on üks juhtivatest saunamaterjaliga tegelevatest ettevõtetest, mida täiendab edukalt käivitatud termotöödeldud puittoodete segment. “Oleme viimastel aastatel kõvasti kasvanud ning tõusnud kohalikust tegijast üheks maailma juhtivaks saunade ja saunamaterjali tootmisega tegelevaks ettevõtteks. Ha Servi hinnatakse toodete kõrge kvaliteedi ja laia tootesortimendi pärast.” lisab Ha Serv tegevjuht Marko Kevvai.

Ha Serv müügi- ja omandamistehingus nõustasid müüjat advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene ja finantsnõustaja Nordic CF Advisory.

Nordic CF Advisory on sõltumatu finantsnõustaja, mis on keskendunud arenevate, keskmise suurusega ettevõtete nõustamisele kapitali kaasamisel, müügi-, omandamis- ja ühinemistehingutes (M&A) ja ettevõtete väärtuse hindamisele.

Allikas: Livonia Partners