Livonia Partners omandas klaasitöötlusettevõtte Klaasimeister

Eesti juhtiva klaasitöötlusettevõtte Klaasimeister OÜ asutajad Heiki Zupping ja Tarmo Jullinen müüsid oma osalused ettevõttes Balti erakapitalifondile Livonia Partners.

Klaasimeister on spetsialiseerunud ehitusliku klaasi töötlemisele ning selle toodetud energiatõhusad klaaspaketid ja muud eriklaasid leiavad eelkõige kasutamist keerukates fassaadilahendustes.

Ettevõte asutati 1997. aastal. Klaasimeistri kaasaegne tootmiskompleks asub Kolu külas, Harjumaal. Klaasimeistris töötab ligikaudu 90 inimest ning ettevõtte käive on ca 15 miljonit eurot. Valdav enamus Klaasimeistri toodangust eksporditakse Skandinaaviasse. Muuhulgas on Klaasimeistri klaaspakette kasutatud arhitektuuriliselt märgilistes hoonetes nagu Helsingi raamatukogu Oodi, Oslo lennujaam ja Victoria Tower Stockholmis.

Nordic CF Advisory nõustas tehingus müüjaid ning juhtis kogu müügiprotsessi Klaasimeistri osaluse müügil erakapitalifondile Livonia Partners. Nordic CF Advisory on sõltumatu finantsnõustaja, mis on keskendunud arenevate, keskmise suurusega ettevõtete nõustamisele kapitali kaasamisel, müügi-, omandamis- ja ühinemistehingutes (M&A) ja ettevõtete väärtuse hindamisele. Nordic CF Advisory on rahvusvahelise finantsnõustajate ühenduse Socius Corporate Finance liige.

Klaasimeister on juhtiv ehitusliku klaasi töötleja mis omab väga erinevaid klaasitöötlemise võimalusi (sh karastamine, lihvimine, siiditrükk, lamineerimine, freesimine ja lihvimine jms). Peamiseks tooteks on energiatõhusad klaaspaketid mida kasutatakse keerukates fassaadilahendustes Skandinaavias, Eestis ja kaugemal. 

Livonia Partners on Balti riikides tegutsev erakapitalifond. Fondi investorid on Baltikumi ja rahvusvahelised institutsioonilised investorid – pensionifondid, kindlustusettevõtted ja arendustegevust finantseerivad asutused.

Allikas: Livonia Partners