Outdoor Life Group omandas 40% osaluse Lasita Majas

Eesti üks juhtivaid aiamajade tootjaid Lasita Maja ja Hollandis asuv Outdoor Life Group ühendasid jõud läbi osaluse ostu-müügi tehingu, mille tulemusena sündis Euroopa juhtiv aiamajade tootja. Kahe ettevõtte tootmise ja müügi ühendamisel tekkinud grupil on tugev turupositsioon aiamajade ja teiste aiatoodete segmendis ca kümnes Euroopa riigis. Lasita Maja tegevus jätkub senisel viisil Tartus, endiselt Kaido Maisvee juhtimisel.

Lisaks Euroopas hästituntud kaubamärgile Lasita Maja, suudab Outdoor Life Group tänu tehingule oluliselt täiendada oma tootevalikut ning seeläbi katta sisuliselt kogu aiamajadega seonduva tootenimistu. Ettevõtte tootevalik hõlmab kuure, aiamaju, saunu, paviljone, garaaže, laste mängumaju, eriotstarbelisi aiatooteid ja palju muud.

Outdoor Life Group on N.V. Deli Maatschappij tütarettevõte, peakontoriga Rotterdamis, Hollandis. Grupp annab tööd ca 2000 töötajale ning grupi aastakäive ulatub ca 700 miljoni euroni. Deli Maatschappij on juhtiv kodu-, aia- ja ehituskaupade tootmise ja turustamisega tegelev ettevõte.

Lasita Maja on 1998. a. asutatud ca 200 töötaja ja ca 20 miljoni eurose aastakäibega üks Eesti juhtivaid aiamajade tootjaid.

Tehingut nõustasid müüja ja Lasita Maja poolelt Nordic CF Advisory ja advokaadibüroo Lillo & Lõhmus ning Outdoor Life Group poolelt PricewaterhouseCoopers Advisors ja advokaadibüroo LAWIN.

Nordic CF Advisory on sõltumatu finantsnõustaja, mis on keskendunud arenevate ettevõtete nõustamisele ettevõtete väärtuse hindamisel, kapitali kaasamisel ning ülevõtmis- ja ühinemistehingutes.